Zábava Dubanech, práce v Olešku, sport v Lovosicích

| Filed under PS 2009 Volby

DUBANY / OLEŠKO / LOVOSICE - Po velkých mítincích v celém kraji se kandidátka ČSSD za okres Litoměřice Alena Křtěnová přijela představit také do malých obcí. Její domácí organizace v Libochovicích pořádala dětský den na hříšti v Dubanech.

„Jsem překvapená, kolik dětí sem dorazilo. Přivezli jsme velký dětský hrad, hrála hudba a dětem se hodně líbilo vystoupení kynologického klubu z Poplz. Hodně nám pomohli také litoměřičtí hasiči, kteří dětem ukázali vozy a další vybavení,“ řekla přímo na mítinku Alena Křtěnová.

V sobotu navštívila také jednu z nejmenších obcí na Litoměřicku. Oleško nemá ani sto obyvatel, ale místní organizace sociální demokracie se řadí mezi největší v okrese. Svým počtem se srovnává se Štětím a Roudnicí nad Labem. V obci ale neproběhl běžný mítink. Zde se místo zábavy pracovalo. Místní hasiči a obyvatelé se rozhodli po několika letech opět vyčistit hasičskou nádrž. Zábava pokračovala až do večera, když se opékaly buřty, zahrála oblíbena skupina Pohádkový Rivajvl a u čistého rybníka se postupně setkala většina obyvatel obce. „Naposledy se čistil asi před pěti lety. Bylo potřeba vyvézt nánosy bahna, některé ryby jsme vypustili do Labe. Krásného sumce, štiku a kapry jsme pak vrátili do rybníka,“ řekl za hasiče Zdeněk Novák. Zároveň od Aleny Křtěnové převzal deset tisíc korun jako podporu další činnosti dobrovolných hasičů. Místní hasiči se pravidelně zúčastňují soutěží dobrovolných hasičů a také pořádají vlastní pohár v sousedních Libotenicích.

Česká strana sociálně demokratická se finančně podílela také na další významné akci. V Lovosicích proběhl další ročník atletického vrhačského a skokanského mítinku. ČSSD zde pomáhá hlavně tiskem diplomů pro všech 14 kategorií a velkých plakátů zajišťujících propagaci.