OP Litoměřice

Sociální demokraté na Litoměřicku si zvolili nové vedení

| Filed under OVV

Hlavním bodem programu okresní konference ČSSD ve Štětí, konané o druhé listopadové sobotě, byla volba nového vedení okresu. Stávajícím členům okresního výboru v listopadu vypršel dvouletý mandát. Novým předsedou okresu byl se ziskem 75% hlasů zvolen Zbyněk Linhart z místní organizace Liběšice-Úštěk. Dosavadní předseda ing. Lukáš Znojemský z Litoměřic místo šéfa znovu neobhajoval. Na prvním zasedání jedenáctičlenného okresního výboru, v němž každá z místních buněk přítomných na konferenci disponuje svým zástupcem, byli voleni místopředsedové OVV. Nominovány a následně zvoleny byly tři ženy, za MO Litoměřice Helena Lexová, za MO Křešice ing. Jacqueline Vochozková a za MO Štětí ing. Jana Ryšánková.

Předsedou pětičlenné okresní kontrolní komise se stal Pavel Prošek z MO Libochovice. Konference ve svém závěru přijala usnesení podporující Bohuslava Sobotku jako lídra vyjednávacího týmu o nové vládě s doporučením, aby předseda vedl stranu do volebního sjezdu, který by se měl uskutečnit v nejbližším možném termínu.