Zájezd do divadla Bez zábradlí

| Filed under Litoměřicko

MO Brozany nad Ohří uskutečnila dlouho plánovanou akci pro rok 2016, a to zájezd do divadla Bez zábradlí v Praze. MO Brozany se vždy snažila zaujmout občany městyse přes ty nejmenší, organizovala hlavně akce zaměřené pro děti. Proto se v tomto případě spojila s kulturní komisí, učitelským sborem, samotným úřadem Městyse Brozany n/O a známými členů MO a uskutečnila dne 4.11.2016 zájezd 50-ti místným autobusem pro starší občany do centra Prahy na divadelní hru Mnoho povyků pro nic – viz popis níže. Celá akce se uskutečnila v pohodovém duchu a na konci se potkala s velmi kladným ohlasem v podobě poděkování nejenom za výbornou zábavu v samotném divadlu, ale veškerou organizací spjatou s touto cestou od zorganizování zastávek autobusu, přesunu do samotného divadla, či rozmístění v samotném divadle a klidnou cestu zpět v pozdních nočních hodinách.

4.11. V 19:00

William Shakespeare: MNOHO POVYKU PRO NIC

Režie: Guy Roberts, Překlad: Martin Hilský, Scéna: Guy Roberts, Kostýmy: Guy Roberts
Hrají: Lucie Benešová, Roman Zach, Karel Heřmánek jr. / Štěpán Benoni, Nikol Kouklová / Vanda Chaloupková / Anna Stropnická, Veronika Žilková, Petr Pospíchal, Martin Zbrožek, Veronika Freimanová / Dana Morávková, Anežka Rusevová / Kristina Sitková, Zdeněk Dušek, Valéria Vasil´ová

Originální nastudování Shakespearovy komedie o lásce a milostných útrapách se odehrává v Anglii během druhé světové války. V improvizovaném rozhlasovém studiu uspořádá skupina dobrovolníků, piloti a ženy Spojenecké armády (kromě Britů to byli Američané, Australani i Čechoslováci), živé vysílání hry “Mnoho povyku pro nic”, aby podpořili morálku mužů na frontě. Příběhy herců se tak začínají prolínat s postavami ze Shakespearovy hry a oba světy se propojují.

Choreografie: Dana Morávková

V pořadí dalších plánovaných akcí je již tradiční každoroční listopadová drakiáda a prosincový Mikuláš

Stanislav Hamza

Předseda MO ČSSD Brozany nad Ohří